juni 13, 2024

Rode rozen laten bezorgen is hét symbool van de liefde

2 min gelezen

Rode rozen laten bezorgen is het ultieme teken van de liefde. Maar je hoeft niet meer langs de bloemist zoals je dat vroeger deed, je kunt ze ook gewoon bestellen en laten bezorgen. Maar waaraan dankt de rode roos eigenlijk zijn titel? En waarom zou je bloemen op tafel neerzetten, want ze betekenen meer dan alleen het feitelijk mooi zijn in je interieur, ze hebben meer nut dan je in eerste instantie zou denken. 

De rode roos brengt je terug naar de oude Grieken

We moeten een stuk terug in de tijd als we de romance van de rode roos willen begrijpen. Eigenlijk heeft de rode roos nooit een andere betekenis gehad sinds haar ontdekking. Ze staat voor romantiek en liefde. Het kenbaar maken van je liefde en romantiek deed je al in de tijd van de Grieken door het geven van een rode roos. Deze bloem was namelijk het symbool van Aphrodite, de godin van de liefde, voortplanting en de lust. Hierdoor werd deze prachtige bloem direct gekoppeld aan de liefde als symbool. Dit komt door de intens rode kleur van het hart van de bloem, welke zich eenvoudig leent voor een associatie van de liefde. Een van de verhalen uit de Griekse oudheid vertelt hoe Aphrodite zich openhaalde aan een doorn en haar bloed de witte bladen overgoot, waardoor ze een rode kleur kregen. 

In de periode erna werd de liefde voor de rode roos voortgezet in het christendom. In die periode lagen de onderwerpen van voortplanting en lust ingewikkelder, waarbij er een vromere vorm van liefde ontstond. Deze bloemen werden een ode aan de maagd Maria en symboliseert het devotie, wat je terug ziet komen in de bekende rozenkrans. De doornen stonden voor het lijden van Christus, waardoor de roos op verschillende manieren kon worden uitgebeeld. 

Rode rozen laten bezorgen geeft jouw liefde weer

De rode roos is en blijft een symbool van liefde en rode rozen laten bezorgen is een prachtig gebaar. Al werd er vroeger meer gecommuniceerd met bloemen en werden er verhalen verteld, tegenwoordig is de rode roos nog steeds bekend om haar betekenis. Voor niemand zal de betekenis onbekend zijn. Naast de betekenis leveren bloemen meer op dan alleen een mooi sierstuk in de kamer.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat bloemen helpen bij de concentratie en dus ook je productiviteit. Een mooie bos rozen op tafel waar je aan het werk bent levert dus meer op dan alleen een sierstuk. Daarnaast voelen mensen zich met bloemen veiliger en meer ontspannen. Wat altijd een prettige bijkomstigheid is in je eigen woning. Al met al zijn er dus genoeg redenen om rozen laten bezorgen voor jezelf of misschien wel voor een ander. 

Rozen laten bezorgen is tegenwoordig eenvoudig en kunnen soms voor dezelfde dag worden besteld of voor een specifieke datum. Zo hoef je niet meer naar de bloemist in de hoop dat ze daar de juiste rozen hebben die jij voor jezelf of voor een ander aan wilt schaffen.