Verzenddozen – om je spullen goed te laten aankomen
3 min gelezenJe hebt een bedrijf of een webshop en je bestelde spullen moeten de deur uit. Dan verpak je ze netjes in verzenddozen en geeft ze mee aan de bezorger. Maar die verpakking? Heb je die eigenlijk wel goed afgestemd met je producten? Of stuur je een hoop lucht mee in de verpakking? En zijn je mooie agenda’s eigenlijk wel bestand tegen een wat lichte verpakking. Het beste pakket is altijd afhankelijk van wat jij gaat versturen. Maar het is wel de moeite waard om daar van tevoren even goed over na te denken. Want beschadigingen, daar zit de klant helemaal niet op te wachten. En retourzendingen mogen van jou tot zeldzaamheid worden gereduceerd, toch?
Onderweg kan veel gebeuren
Aan de ene kant is het mooi dat er zoveel verschillende verzenddozen op de markt zijn. Aan de andere kant moet je dus wel de juiste keuze maken. Sommige dozen zijn heel vlot in elkaar te zetten en dicht te maken. Dat scheelt tijd op de zaak. Andere dozen zijn iets duurder maar beschermen je artikelen wel veel beter tegen stoten, vallen, trillen en drukken. Het zal duidelijk zijn welk type doos de voorkeur heeft als je wijnflessen gaat verzenden. Maar bij andere artikelen moet je dus afwegingen maken. Gelukkig zijn er al specifieke dozen die bij bepaalde artikelen passen.
Verzenddozen met autolock bodem
Is tijd en gemak je ding zodra je tot verzenden overgaat? Dan zal een doos met autolock bodem je beslist aanstaan. Dit is een stevig model die je in een handomdraai opgezet. Als je de doosjes openvouwt, vouwt de bodem vanzelf in elkaar. Zo heb je je verzending in een mum van tijd ingepakt. Even de zelfklevende sluiting aandrukken en klaar is kees. Verpakkingstape overbodig!
Brievenbusdoosjes
Verstuur je vooral boeken of kleine, platte artikelen die niet meer dan 3 cm hoog zijn? Dan heb je een goede verpakking aan een brievenbusdoos. Deze past gewoon door de brievenbus en heeft, anders dan een envelop, een stevige golfkarton bescherming. De fabrikant heeft extra op het lage gewicht gelet zodat de verzendkosten beperkt blijven. Brievenbusdozen zijn er onder andere met zelfklevende sluiting of klepsluiting. Heb je veel boeken die verstuurd moeten? Zijn ze dikker dan 3 cm, dan kun je daarvoor boekverpakkingen nemen. Die staan ook wel bekend als wikkelverpakkingen of kruiswikkelverpakkingen. De kanten- en hoekbescherming is het sterkste punt van deze verpakking. Want snelst beschadigde zaken van een mooi boek zijn en blijven de hoekpunten. Die kwetsen het snelst als ze op reis naar de ontvanger zijn. Een boekverpakking heeft een variabele vulhoogte. Dus dun of dik, je boeken komen goed vast te zitten in zulke verzenddozen.
Verzenddozen voor lange spullen
Lange artikelen lenen zich goed voor verzendkokers. Dat kunnen langwerpige dozen zijn van ongeveer een meter lang; of kartonnen kokers van ca. 45 – 63 cm lengte. De laatste zijn ideaal om opgerolde posters of prenten te versturen. Posters zijn vatbaar voor scheuren en vouwen maar met het spiraalgewikkelde karton van deze verzenddozen kun je ze met een gerust hart naar je klant sturen.
Je verzending ook goed afdichten? Gebruik dan de correct verpakkingstape.