juni 14, 2024

Wanneer is het nodig om een letselschade advocaat in te huren?

2 min gelezen

Als je in een ongeval terecht bent gekomen en je hebt hier letsel opgelopen, kan het handig zijn om een schadeclaim te doen. Je krijgt dan een vergoeding voor de schade die je hebt opgelopen en de kosten die je hiervoor hebt gemaakt. Om ervoor te zorgen dat je alles vergoed krijgt waar je recht op hebt, kun je een letselschade advocaat inhuren, deze zorgt er dan voor dat je juridisch gezien sterk staat.

Als er sprake is van letsel

Je kunt een letselschade advocaat alleen inhuren als er ook daadwerkelijk sprake is van letselschade. Er zijn verschillende ongevallen die voor letselschade kunnen zorgen. Zo kan een ongeluk in het verkeer zorgen voor letselschade, maar ook een ongeluk wat op de werkvloer gebeurt kan tot letselschade leiden. Stel dat je als fietser aangereden wordt en daardoor letsel oploopt, kan dit vergoed worden. Zelfs een beet door een hond valt al onder letselschade. Als je daardoor een tijdje niet zou kunnen werken en dus geld misloopt, kun je dit ook vergoed krijgen.

Bij het verlies van inkomen

Als je door het ongeval letsel hebt opgelopen wat ervoor zorgt dat je niet kan werken zoals je normaal deed, heb je recht op een compensatie voor het inkomen wat je hebt misgelopen. Het kan namelijk maar zo zijn dat je nu niet meer in staat bent om de baan te doen die je altijd deed. Dit kan tijdelijk zijn, maar het zou ook kunnen dat dit helemaal niet meer kan. In het ernstigste geval is het zo dat je arbeidsongeschikt raakt. Om dit te compenseren kun je dus een schadevergoeding krijgen.

Extra kosten die je hebt gemaakt

Als je extra kosten hebt moet maken omdat bepaalde dingen nu niet meer kunnen, kun je dit ook vergoed krijgen. Zo zou het bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat je extra hulp in huis nodig hebt. Als je in een rolstoel beland bent kun je bijvoorbeeld niet meer bij alle kastjes. Ook lukt het dan misschien niet meer zo goed om het huis schoon te maken. De kosten die je hiervoor maakt kun je ook verwerken in de claim.

Ook kosten die je in het ziekenhuis hebt gemaakt kun je claimen. Vaak wordt een groot deel ook al vergoed door je eigen verzekering. De dingen die niet vergoed worden kun je op die manier ook betalen. Stel dat je nu wekelijks naar de fysio moet, kun je dit ook laten vergoeden. Om ervoor te zorgen dat dit allemaal gaat lukken is het slim om een advocaat in de hand te nemen. Er zijn verschillende mogelijkheden als je op zoek bent naar een letselschade advocaat Rotterdam. Het is wel zo fijn om een advocaat te kiezen die in jouw eigen omgeving werkt.