juni 14, 2024

Hoe jij je huis ‘huiselijker’ maakt

2 min gelezen

We willen allemaal thuiskomen in een huis waar we ons prettig en veilig voelen. Een thuis is ook iets anders dan een huis. Een thuis is een plek waar je graag bent en samenkomt met vrienden en familie. Het is een plek waar je je geborgen voelt. Maar stel nou dat je net verhuis bent. Je hebt leuke meubels gekocht en de boel een nieuw likje verf gegeven maar het voelt nog niet als een thuis. Wat mist er? In deze blog vertel ik het je.

Accessoires maken het huis

De grote meubels staan zoals de bank en het bed en de eettafel. Maar je huis ziet er nu een beetje uit als een hotelsuite. Dat komt omdat jouw persoonlijke kleine dingen nog ontbreken. Door accessoires toe te voegen aan je huis, krijg je het gevoel dat het echt van jou is. De beste manier om dat te doen, is door middel van het ophangen van foto’s. Jouw leven hangt nu echt in jouw huisje. Kijk voor mooie fotolijstje op de website van lijstentoko. Wissel ook af tussen verschillende maten lijsten, een lijst van 30 x 40 en een fotolijst 50×70, geeft een speels effect.

Warme kleuren en materialen

Je kan je huis ook warmer maken. Dit doe je door warme kleuren toe te voegen zoals aardetinten, rode tinten etc. maar ook door warme materialen toe te voegen. Zachte stoffen en hout vallen daar onder. Bedenk je maar eens, een huis voelt warmer als er een houten vloer in ligt dan wanneer er een tegelvloer te zien is. En met kleedjes en hout zul je ook minder snel last krijgen van koude voeten. Win-win!

Een beetje leven in de brouwerij

In een huis wordt natuurlijk geleefd en dan wordt het een thuis. Tijd dus om het leven in huis te brengen. Dit doe je natuurlijk zelf al door er te wonen maar als je bijvoorbeeld alleen woont, helpt het om planten toe te voegen. Planten hebben vaak een rustgevende werking op ons. En daarnaast voegt het wat kleur toe aan je interieur.

Weg ermee!

En alles wat niet meer leuk is, moet gewoon weg. Je kunt niet alles bewaren en te veel spullen zorgen er ook voor dat je huis er meer uitziet als een antiekwinkel dan als een thuis. Tijd dus om op te ruimen en dingen weg te gooien. Zo voel je nieuwe huis ook als een nieuwe start die alleen al door het opruimproces, een veel persoonlijkere plek is geworden.