juni 14, 2024

Modellen bij smokesmarter voor elektrisch roken

1 min gelezen
e-sigaretten

Het gebruik van e-sigaretten is de afgelopen tijd erg toegenomen, er zijn verschillende modellen en soorten op de markt verkrijgbaar. De werking ervan is bij iedere elektronische sigaret gelijk, door de werking van een batterij wordt de vloeistof (e-liquid) verdampt. Het is de bedoeling om het gevoel te creëren van een echte sigaret, verschil is alleen dat je geen rook meer inademt maar waterdamp. Bij een elektrische sigaret wordt niets verbrandt.  

e-sigaretten

Verschil met verdampen en verbranden 

E- sigaretten verdampen vloeistof terwijl een normale sigaret tabak verbrandt. Door het verdampen van de vloeistof komen er minder schadelijke stoffen vrij, de vele stoffen die in een gewone sigaretten zetten zijn niet aanwezig in een elektronisch model. De werking lijkt er gecompliceerd maar in de praktijk valt dat reuze mee. Eigenlijk zijn er maar twee elementen erg belangrijk, dit is de batterij en het tankje. De batterij zorgt voor de stroom, het tankje voor de vloeistof.  

e-sigaretten

Levensduur van een elektronische sigaret 

Naarmate je de e-sigaretten langer gebruikt zal je merken dat de smaak minder wordt. De coil moet ongeveer een keer in de twee weken worden vervangen, dan kan de vloeistof niet goed meer vastgehouden worden. Is de coil echt aan vervanging toe dan heb je een verbrande smaak en moet je deze direct vervangen. Het tankje is voorzien van een mondstuk waarmee de verdampte vloeistof geïnhaleerd kan worden. Het gebruik van nicotine heb je zelf in de hand met de verschillende capsules, deze hebben verschillende zwaarte van nicotine.