juni 14, 2024

Moderne trouwringen

1 min gelezen

Een hele lange tijd was het de norm om gouden trouwringen te dragen. Er werden dan ook haast alleen maar gouden trouwringen verkocht. De mensen die het geld er niet voor hadden kochten dan goudkleurige trouwringen of trouwringen met lage gehalte van goud erin.

Nu is het niet meer de norm om gouden trouwringen te dragen. Moderne trouwringen worden uit diverse materialen gemaakt. Eerst kwamen de zilveren trouwringen die heel populair werden. Zilver was goedkoper en de trouwringen zagen er ook nog eens goed uit. Het werd dan ook heel snel razend populair. Het beeld dat mensen van trouwringen hadden begon dan ook te veranderen. Dit maakte op zijn beurt weer de weg vrij voor grotere veranderingen.

Tegenwoordig kun je zelfs titanium trouwringen kopen. Trouwringen komen in veel verschillende materialen. De populairste zijn goud, wit goud, zilver en titanium trouwringen. Ook het gemiddelde bedrag dat aan trouwringen word besteed is gedaald. Koppels vinden het vaak belangrijker om hun geld aan andere dingen te besteden. De tijd dat er veel geld aan trouwringen werd besteed is dan ook voor een grote gedeelte voorbij. Natuurlijk zijn er nog Nederlanders die het doen maar de gemiddelde Nederlander besteed zijn geld liever aan andere dingen.