juni 14, 2024

GoPro Drone voor een hoger perspectief

2 min gelezen

De GoPro drone levert tot voor kort onmogelijk geacht beeldmateriaal. Geen genoegen meer met uitsluitend foto’s en video’s op ooghoogte? Leg de lat dan heel veel hoger en bekijk de wereld om je heen vanuit het gezichtspunt van de goden. Dat is geen luchtfietserij meer, want de HERO-camera’s kun je tegenwoordig bevestigen op de nieuwste drones. Zo maak je de meest prachtige shots.

 

Technologie in vogelvlucht

In Israël is het begonnen. Het leger bedacht daar een middel om meer te weten te komen over de vijandige omgeving en ontwierp de drone. Andere landen volgden natuurlijk snel. Elke militaire dienst wilde een nog betere drone. Er vond een technische revolutie plaats die niet leek weggelegd voor de gewone man. Dit ging zijn pet te boven. Of toch niet? Net als de HERO-camera’s het mogelijk maakten om de meest extreme sportbelevenissen zelf te filmen, zo zorgen de snelle ontwikkelingen en het innovatieve vermogen van GoPro ervoor dat het perspectief van de lokale fotofreak ook de lucht ingaat. De drones in deze tijd zijn betaalbaar en je kan er heel eenvoudig de camera’s van GoPro op bevestigen.

 

Drones voor diverse doeleinden

De internationale filmwereld zit ondertussen ook niet stil. De drones worden almaar geavanceerder en GoPro gaat mee in de vlucht naar voren. Dit populaire merk combineert de HERO-lijn met de nieuwste toegankelijke drones. Indrukwekkende opnames maken van je dorp of stad of een evenement beter beveiligen met toezicht van boven? Dat is een koud kunstje. Wie wil weten van welke soorten drones je een GoPro exemplaar kan maken, check het internet.

 

Stabiele opnames en perfecte navigatie

Droneliefhebbers hoeven niet bevreesd te zijn dat de markt niks voor hen te bieden heeft. Dat is welhaast onmogelijk. Zoveel drones zijn er beschikbaar dat iedereen persoonlijk de juiste techniek en het beste systeem kan uitkiezen. De quadcopters zijn evenwel het meest geschikt voor de GoPro camera’s. Dit kleine onbemande vliegtuig heeft vier rotators en garandeert stabiele opnames. Een GPS-systeem zorgt er bovendien voor dat je je geen zorgen hoeft te maken over de juiste navigatie.

 

Eindeloos veel opties

Dankzij de ‘return home’-capabiliteit vliegt jouw quadcopter altijd weer terug naar de plaats waar het opsteeg. Het is een knappe prestatie als je nu nog je eigen drone kwijtraakt. GoPro is op alle vlakken gebruiksvriendelijk en sluit perfect aan op de capaciteiten van de GoPro quadcopter. Met de mission planner kun je bijvoorbeeld van tevoren instellen waar de drone heen dient te gaan en daarnaast bepaal je even eenvoudig wat er precies gefilmd moet worden. Maar het kan allemaal nog mooier. De toekomst is aan de Karma, dit is de eigen supermoderne GoPro drone.