juni 13, 2024

Tips voor een stedentrip naar Reykjavik!

2 min gelezen

Reykjavik is de enige echte stad in IJsland. Door de gesprekken die Ronald Reagan en Mikhail Gorbatsjov hier voerde stond het eiland vroeger bekend. Deze gesprekken betekenden het einde van de Koude Oorlog. Door de mooie natuur komen er nu dagelijks veel toeristen op af. Een tripje naar Reykjavik is er wel eentje waarvoor je de portemonnee open mag trekken. Het eten en drinken, vooral alcohol, is heel erg duur. Een goede tip is om je eigen alcohol mee te nemen. Vanaf juni tot augustus tref je het beste weer in Reykjavik, daardoor is het in deze periode erg druk met toeristen in Reykjavik. In mei en september is het weer ook al redelijk en is het veel minder druk. Daarom zou je het beste in deze maanden kunnen reizen naar Ijsland. Lees hieronder een aantal leuke dingen die je kunt doen tijdens de stedentrip Reykjavik

Tocht maken

Je kunt op veel verschillende manier een tocht maken door Reykjavik. Voorbeelden hiervan zijn fiets-, wandel- en boottochten. Een boottocht maken is een echte aanrader, omdat je hier walvissen en en dolfijnen kunt spotten. Een adembenemende ervaring. 

De lekkerste verse patat eten

In de stad is een klein tentje waar je de heerlijkste verse friet kunt eten. Het bijzondere aan deze tent is dat je keuze hebt uit veel verschillende sauzen. Zoals ik eerder al zei is eten erg duur in Reykjavik. Voor een grote zak betaal je ongeveer 1000 kronen dat is omgerekend €7,25. Ondanks het zo duur is, is het wel het proberen waard! 

Uitgaan in Reykjavik

Doordat de stad zo compact is zijn alle bars en clubs vlakbij elkaar en duik je gemakkelijk van de een naar de ander. Alle bars en clubs zijn te vinden in de straat: Laugavegur. Bedenk wel dat een avond uitgaan erg duur is in Reykjavik. 

Bezoek de Blue Lagoon

Wanneer je alleen een bezoek wilt brengen aan Reykjavik is een weekend lang genoeg om daar te verblijven. Buiten de stad zijn nog veel meer dingen te doen zoals het zien van de prachtige natuur. Een van de grootste trekpleisters van Ijsland is natuurlijk de Blue Lagoon en mag zeker niet ontbreken tijden je trip. Je zal er vast al eens van gehoord hebben want de Blue Lagoon is een van de bekendste hotsprings van Ijsland. Vanaf Reykjavik is het drie kwartier rijden. Om binnen te komen betaal je €50. 

Huur een auto voor de Golden Circle

De Golden Circle is een 300 kilometer lange route door de verschillende landschappen van Ijsland. Met deze route kun je in één dag de diversiteit van Ijsland zien zoals de Geysir, Thinvellir en de Reykjadalur. De meeste georganiseerde tours die je hiervoor kunt boeken zijn veel duurder dan wanneer je zelf een auto boekt. Daarom ben ik een groot voorstander om zelf de tour te maken.