juni 13, 2024

Oppeppers tijdens corona

2 min gelezen

De corona crisis duurt nu alweer een jaar, en dat is de meeste van ons niet in de koude kleren gaan zitten. Een hoop mensen geven aan dat ze kampen met klachten als angstigheid, vermoeidheid en depressie. Dit is natuurlijk niet verwonderlijk als je nagaat dat sociaal contact nu al weer een jaar lang op een laag pitje gehouden moet worden. Daarom is het juist nu extra belangrijk om sociaal contact te zoeken waar dat kan. Ieder mens heeft immers wel een vriend of vriendin nodig, juist nu.  Daarom hebben we in deze blog een aantal leuke manieren bedacht waarop je toch je vriendschappen goed kan onderhouden, zowel online als offline!

Virtueel dagje uit

Een leuke activiteit met vrienden doen kan nu al een tijdje niet meer, al helemaal niet meer in een grote groep. Toch kan je tegenwoordig ook online een hoop leuke activiteiten doen met vrienden, en dat vaak gratis en voor niets! Een leuk voorbeeld is bijvoorbeeld een online escaperoom, deze zijn bijna even leuk als in het echt en kan je met een flinke groep doen. Ook netflix party is leuk, zo kan toch nog een filmavondje doen met je vrienden. De app synkroniseert automatisch de film die jullie willen kijken, zodat iedereen gelijkloopt. En ondertussen kan je vrijuit praten via de microfoon. Bakje popcorn erbij en het is net als vroeger! En zo biedt het internet nog veel meer leuke mogelijkheden om toch nog een beetje een activiteit te kunnen doen met vrienden.

Koester je herinneringen

In deze onzekere tijden zijn we met ze alle veel bezig over de toekomst. En voor een hoop mensen levert dit een hoop stress en onzekerheid op. Daarom is het belangrijk om soms even goed de tijd te nemen om terug te denken aan alle mooie momenten voor corona, om dan te beseffen dat het weer terug zal komen. Natuurlijk kan je bij het ophalen van die herinneringen wel een beetje hulp gebruiken, en daarom is het een leuk idee om een mooi fotoalbum te maken. eentje compleet toegewijd aan gezellige en leuke momenten. Zo ben je actief bezig met het zoeken en samenstellen van de leukste foto’s die je hebt, en wie wordt daar nou niet vrolijk van? Ook kan het een heel leuk idee zijn om de mooiste foto groot te laten printen als een fotodoek. Zo zijn je vrienden altijd een beetje bij je, ook al kan je ze even niet zien.