juni 13, 2024

Waarom zou je een pet kopen?

2 min gelezen

Het is zomer en je bent heerlijk met het gezin op vakantie. Waar het vorig jaar nog een zonvakantie was, kozen jullie er dit jaar voor om op een actievere vakantie te gaan: wandelen in de bergen en zeilen op de zee. In beide gevallen ben je veel aan het bewegen in de buitenlucht, wat de kans op verbranding groter maakt. Vooral de reflectie van het water tijdens een tochtje met de boot zorgt ervoor dat je vaak moet smeren met zonnebrand. Verminder de kans op verbranding en ga een pet kopen voor het hele gezin! Op deze manier zijn jullie met zijn allen beschermt en hoef je veel minder vaak in te smeren.

Waar kan je een pet kopen?

Dan rust nog de vraag waar je een pet kan kopen. Als je besluit om een pet op vakantie te kopen is dit vaak niet zo moeilijk. Zeker als je een actieve vakantie doet, is het niet moeilijk om een geschikte winkel te vinden voor petten. In de bergen zijn er vaak grote en gespecialiseerde winkels die allerlei sportmaterialen verkopen. In de winter koop je er snowboots en skibrillen, terwijl de winkels in de zomer gevuld zijn met zonnebrillen, goede wandelschoenen en petten natuurlijk! Vaak zijn er zowel petten voor volwassenen als kinderen te koop.

Maat van een pet

Behalve petten voor kinderen en volwassenen zit er niet veel verschil in de maat van petten. Dit komt doordat petten aan de achterkant verstelbaar zijn, meestal met klittenband. Omdat kinderen een veel kleiner hoofd hebben dan volwassenen, zijn hier vaak wel speciale petten voor. Ondanks dat volwassenen petten te verstellen zijn, zullen ze zelfs op de kleinste stand te groot zijn voor de meeste kinderen. Voor de allerkleinsten kan je beter een sjaaltje kopen om om het hoofd heen te doen ter bescherming tegen de zon.