juni 13, 2024

Betekenis van trouwringen

1 min gelezen

De betekenis van trouwringen is over de eeuwen heel erg verandert. Nu is het het symbool van liefde en trouw maar dit is het niet altijd geweest.

Eigendom

In de oudheid werden trouwringen alleen door de vrouwen gedragen. Het was toen een symbool van eigendom en niet liefde. Bij de trouwceremonie gaf de vader of een andere mannelijk familielid de bruid weg. Dit was dan ook letterlijk weg. Tijdens de ceremonie kreeg ze een trouwring. Dit bekende dat ze vanaf nu de eigendom was van de man. Het was een transactie. De familie had afspraken gemaakt met de familie van de man. Dit waren afspraken om rijkdom en status van de familie te verhogen. De man mocht dan ook met zijn vrouw doen wat die wou en ze hoorde te gehoorzamen. Hoe rijker de familie hoe mooier de trouwringen.

Liefde

Dat waren natuurlijke barbaarse tijden waar vrouwen niks te zeggen hadden. Nu is het gelukkig anders en vrouwen kiezen zelf met wie ze trouwen. Betekenis van trouwringen is geleidelijk maar zeker veranderd. Nu is het een teken van liefde. Wanneer twee mensen van elkaar houden gaan ze vaak trouwen en hierbij spelen de trouwringen een grote rol. Nu is het weggeven van de bruid dan ook alleen maar symbolisch.